KANELPARFAIT MED ÄPPELSÅS
6 portioner
2 ägg
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
½ dl glukossirap
1 tsk malen kanel
2 dl vispgrädde
Sås:
1 dl glukossirap
1 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl vatten
1 - 2 äpplen
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. Tillsätt glukossirap och kanel. Vispa grädden till ett fast skum i en annan skål och vänd ned i äggsmeten. Häll upp smeten i portionsformar och ställ i frysen 4 - 5 timmar.
Sås: Koka upp glukossirap, juicekoncentrat och vatten. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i små tärningar. Lägg tärningarna i den varma såsen. Servera såsen ljummen till parfaiten.
Ur "Allers Lilla Äppelbok"
6 portioner
2 ägg
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
½ dl glukossirap
1 tsk malen kanel
2 dl vispgrädde
Sås:
1 dl glukossirap
1 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl vatten
1 - 2 äpplen
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. Tillsätt glukossirap och kanel. Vispa grädden till ett fast skum i en annan skål och vänd ned i äggsmeten. Häll upp smeten i portionsformar och ställ i frysen 4 - 5 timmar.
Sås: Koka upp glukossirap, juicekoncentrat och vatten. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i små tärningar. Lägg tärningarna i den varma såsen. Servera såsen ljummen till parfaiten.
Ur "Allers Lilla Äppelbok"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar