KYCKLING MED APELSINSÅS OCH STJÄRNANIS
4 portioner
1 hel kyckling, ca 1,2 kg
½ msk hela nejlikor
2 msk smör, margarin eller rapsolja
1½ msk mörkt muscovadosocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Apelsinsås med stjärnanis:
2 dl torrt vitt vin
½ hönsbuljongtärning
rivet skal och saft av 1 apelsin
3 hela stjärnanis
2 dl lätt crème fraîche
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck in nejlikorna i kycklingen. Blanda matfett, socker, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen. Stek i mitten av ugnen 45 minuter. Blanda ihop resterande ingredienser förutom crème fraîche och tillsätt dem. Stek ytterligare 30 minuter tills innertemperaturen visar 70 grader.
Sila ned buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraîche. Låt koka ca 5 minuter.
Servera kycklingen med såsen och rostade rotfrukter.
4 portioner
1 hel kyckling, ca 1,2 kg
½ msk hela nejlikor
2 msk smör, margarin eller rapsolja
1½ msk mörkt muscovadosocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Apelsinsås med stjärnanis:
2 dl torrt vitt vin
½ hönsbuljongtärning
rivet skal och saft av 1 apelsin
3 hela stjärnanis
2 dl lätt crème fraîche
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck in nejlikorna i kycklingen. Blanda matfett, socker, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen. Stek i mitten av ugnen 45 minuter. Blanda ihop resterande ingredienser förutom crème fraîche och tillsätt dem. Stek ytterligare 30 minuter tills innertemperaturen visar 70 grader.
Sila ned buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraîche. Låt koka ca 5 minuter.
Servera kycklingen med såsen och rostade rotfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar