POTATIS- OCH TONFISKSALLAD
MED SARDELLDRESSING
Salta och kryddiga sardeller ger smak åt den magra dressingen.
2 personer
300 g kokt potatis
1 salladslök
50 g färsk spenat
15 g rucolasallad
75 g rädisor
50 g sockerärter
1 burk tonfisk i vatten, 150 g
Sardelldressing:
3 - 4 sardeller
1 msk kapris
½ vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
½ dl vatten
½ msk kycklingfond
ev ½ msk olivolja
Tillbehör:
bröd
Börja med dressingen. Mixa samtliga ingredienser till dressingen i en smal, hög skål och mixerstav eller i en liten matberedare.
Skala den kokta potatisen och dela den i klyftor. Skölj och skiva salladslöken. Ansa spenat, rucola, rädisor och sockerärter. Öppna tonfiskburken och häll av vätskan. Dela stora bitar med en gaffel.
Blanda samtliga ingredienser till salladen med dressingen och servera med bröd.
Ur boken "Gott och Lätt - Smalmat ur Allt om Mat"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar