torsdag 9 oktober 2014

Medelhavskyckling

MEDELHAVSKYCKLING

Festlig kyckling som får extra lyft av crème fraîche gourmet, här med medelhavssmaken saffran och tomat.

4 portioner

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin
4 salladslökar, ca 100 g
1 - 2 fänkålsstånd, ca 300 g
2 dl Arla Köket crème fraîche gourmet, saffran och tomat
1 dl torrt vitt vin eller vatten
färska örter, t ex timjan


Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i matfett i en stekpanna. Skär salladslök och fänkål i bitar och fräs dem i matfett i en gryta. Rör ned crème fraîche och vin eller vatten och lägg kycklingen i såsen. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca 10 minuter. Strö över färska örter och servera med potatisklyftor.


Från "Arla Kökets bästa"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar