TODDYÄPPLEN
En välsmakande dessert gjord på syrliga äpplen och äggkräm. Garnera desserten med några körsbär, så blir den en fröjd för ögat.
4 portioner
4 medelstora äpplen
1½ dl vatten
1 dl farin
2 msk pressad citronsaft
Äggkräm:
4 äggulor
3 msk socker
2 msk konjak
eller 4 msk äppeljuice
Garnering:
mandelspån eller färska bär
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka äppelskivorna mjuka i lagen ca 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.
Vispa äggulorna och sockret i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ned konjaken. Häll smeten i en kastrull och värm på svag värme under vispning tills krämen är tjock och fluffig, men låt den inte koka.
Lägg upp äppelskivorna i portionsglas och häll äggkrämen över. Garnera med mandelspån eller bär.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen ca 10 minuter
En välsmakande dessert gjord på syrliga äpplen och äggkräm. Garnera desserten med några körsbär, så blir den en fröjd för ögat.
4 portioner
4 medelstora äpplen
1½ dl vatten
1 dl farin
2 msk pressad citronsaft
Äggkräm:
4 äggulor
3 msk socker
2 msk konjak
eller 4 msk äppeljuice
Garnering:
mandelspån eller färska bär
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka äppelskivorna mjuka i lagen ca 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.
Vispa äggulorna och sockret i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ned konjaken. Häll smeten i en kastrull och värm på svag värme under vispning tills krämen är tjock och fluffig, men låt den inte koka.
Lägg upp äppelskivorna i portionsglas och häll äggkrämen över. Garnera med mandelspån eller bär.
Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen ca 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar