torsdag 15 maj 2014

Stek med buljongpotatis

STEK MED BULJONGPOTATIS

Bjud familjen på en riktig söndagsstek. Potatisen steks samtidigt med köttet och får god smak av buljongen.

5 - 6 portioner

1 benfri skinkstek eller bog,
ca 1 kg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
2 msk smör eller margarin
2½ dl stark köttbuljong
1 - 2 gula lökar
6 potatisar
1 msk kinesisk soya
2 tsk mejram eller kummin


Gnid in köttet med salt, peppar och paprikapulver. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet runt om tills det fått färg. Häll på 1 dl av buljongen, lägg på ett lock och stek köttet på svag värme 1 timme. Vänd på köttet efter halva tiden.

Halvera och skiva löken, skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda ned lök, potatis, soya och mejram eller kummin i stekgrytan. Häll på resten av buljongen. Låt det steka under lock ca 30 minuter tills köttet är genomstekt och mört. Ta upp köttet och låt det vila ca 10 minuter. Smaka av skyn och krydda ev mer.

Skär upp köttet i skivor och servera den buljongstekta potatisen och löken till.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 1½ timme


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar