onsdag 21 maj 2014

Purjogryta med fläsk

PURJOGRYTA MED FLÄSK

Purjolök är en härlig grönsak, så lätt att variera. Här är en enkel gryträtt lagad på purjo och stekfläsk. Man kan använda antingen färskt eller lättrimmat stekfläsk, men tänk på att saltmängden måste anpassas efter fläsket.

4 portioner

8 - 10 purjolökar, beroende på storlek
500 - 600 g lättrimmat stekfläsk
2 krm vitpeppar
ev ½ tsk salt

Gott att äta till:
Grovt rågbröd eller kokt potatis.


Skölj och ansa purjolökarna väl. Strimla dem. Putsa fläsket och skär det i strimlor. Fräs fläsket gyllenbrunt och sprött i torr, het stekpanna. Ta upp det och håll det varmt.

Häll bort en del av fettet i stekpannan och fräs sedan purjolöksringarna tills de börjar få färg och mjukna. Stänk ev över litet vatten. Krydda med peppar och ev salt (beror på hur salt fläsket är).

Blanda fläsk och purjolök och servera genast.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar