LÖVBIFF MED PIKANT FYLLNING
Ett sätt att variera lövbiff är att fylla den med något kryddstarkt.
4 portioner
8 lövbiffar, ca 500 g
2 msk smör eller margarin
salt, svartpeppar
(vitlökspulver)
Fyllning:
1 dl paprikasallad på burk
1 gul lök
1 msk grönpeppar på burk
1 msk smör eller margarin
Sås:
3 dl vispgrädde
salt, svartpeppar
paprikapulver
(vitlökspulver)
äkta soya
svart eller röd vinbärsgelé
(sherry)
Gott att äta till:
Bakad potatis eller hasselbacks-
potatis, vinbärsgelé och grönsallad.
Låt paprikasalladen rinna av. Skala och hacka löken. Skölj och krossa grönpepparn. Fräs löken mjuk och glansig i matfettet i stekpannan. Hacka paprikasalladen fint och tillsätt den och grönpepparn till löken. Låt fyllningen bli genomvarm. Skeda upp fyllningen på 4 av biffarna och lägg de 4 återstående biffarna över. Fäst runt kanterna med tandpetare så att fyllningen stannar inuti.
Stek dubbelbiffarna i matfettet i samma stekpanna tills de är vackert bruna på båda sidor, beräkna ca 2 minuter/sida. Krydda efter stekningen. Ta upp biffarna, ta bort tandpetarna, lägg dem på varmt serveringsfat och håll dem varma.
Häll grädden i stekpannan och låt den koka ihop. Smaka av med kryddor, soya, gelé och ev sherry. Servera såsen separat till biffarna.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar