KVÄLLSSOPPA MED SMÄLTOST
En snabblagad och lättsmält ostsoppa, som man gärna serverar som kvällsmål - eller som förrätt till en middag någon gång när man har en lätt huvudrätt.
4 portioner
1 gul lök
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 l buljong
250 g smältost
1 krm paprikapulver
ev salt
3 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Knäckebröd.
Skala och hacka löken. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull, tillsätt löken och stek den på svag värme tills den blir gyllengul. Strö över mjölet och fräs blandningen under omrörning. Späd med buljongen litet i sänder och låt soppan koka upp mellan varje spädning. Koka soppan ytterligare ca 10 minuter.
Rör osten mjuk och tillsätt litet het soppa så att osten smälter. Häll ostblandningen i soppan och låt det hela bli genomvarmt. Soppan får sedan inte koka. Smaksätt med paprikapulver och ev salt och strö över finklippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
En snabblagad och lättsmält ostsoppa, som man gärna serverar som kvällsmål - eller som förrätt till en middag någon gång när man har en lätt huvudrätt.
4 portioner
1 gul lök
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 l buljong
250 g smältost
1 krm paprikapulver
ev salt
3 msk finklippt persilja
Gott att äta till:
Knäckebröd.
Skala och hacka löken. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull, tillsätt löken och stek den på svag värme tills den blir gyllengul. Strö över mjölet och fräs blandningen under omrörning. Späd med buljongen litet i sänder och låt soppan koka upp mellan varje spädning. Koka soppan ytterligare ca 10 minuter.
Rör osten mjuk och tillsätt litet het soppa så att osten smälter. Häll ostblandningen i soppan och låt det hela bli genomvarmt. Soppan får sedan inte koka. Smaksätt med paprikapulver och ev salt och strö över finklippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar