KÖTTFÄRS- OCH GRÖNSAKSPANNA
Denna goda rätt gillas av alla och försvinner snabbt från tallrikarna. Den perfekta vardagsmaten!
4 portioner
500 g blandfärs
1 tsk olja (kan ev uteslutas)
3 morötter
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1½ - 2 tsk salt
1½ krm mald vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk färsk eller torkad oregano
1 burk krossade tomater, 400 g
150 g djupfrysta ärter
1 knippa persilja
Fräs färsen grynig i en stekpanna på medelvärme. Skala och slanta morötterna tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ned morötter, lök och vitlök i stekpannan och låt fräsa med en stund. Alternativt kan du först steka grönsakerna i oljan och sedan tillsätta färsen. Krydda med salt, peppar, paprika och oregano.
Häll i tomatkrosset och låt allt puttra på medelstark värme tills såsen har tjocknat litet. Lägg i ärterna och låt dem bli varma. Skölj och hacka persiljan och blanda ned den i grytan strax före serveringen. Servera med ris eller pasta.
Variation:
Häll i ytterligare en burk tomatkross så får du en pastasås för ca 8 personer. Servera gärna ett brytbröd till och doppa det i såsen.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar