fredag 2 maj 2014

Köttfärs med selleri

KÖTTFÄRS MED SELLERI

Här har vi gjort den gamla hederliga köttfärsen litet mer spännande. Vi har blandat med rotselleri, tomatpuré och curry och på så sätt fått fram en ny och intressant smak.

4 portioner

1 gul lök
2 potatisar
1/4 rotselleri
500 g fläskfärs
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
2 msk tomatpuré
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 tsk curry
smör eller margarin till formen

Gott att äta till:
Kokt potatis och strimlad
grönsallad med gurkstavar.


Skala och hacka löken. Skala potatis och rotselleri. Riv dem på rivjärnets grövsta sida. Blanda färs, mjöl och mjölk. Vispa upp äggen med tomatpurén. Tillsätt salt, peppar och curry. Blanda färsen med äggsmeten och rör om väl. Rör ned grönsakerna.

Lägg färsen i en smord, ugnssäker form. Grädda i ugn vid 175° 45 - 60 minuter eller tills färsen är genomgräddad. Pröva med en sticka. Servera direkt ur formen.

Tid för tillagning: Ca 1 - 1 1/4 timme
varav 45 - 60 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar