HACKEBIFF MED ÄDELOSTFYLLNING
Som en variation på vår vanliga pannbiff kan man fylla biffarna med ädelost. Den "saltstarka" smaken på osten framhäver köttsmaken i biffarna och ger såsen god och litet ovanlig smak.
4 portioner
400 - 500 g nötfärs
75 g ädelost
2 msk vetemjöl
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 1/4 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
ca 2 dl buljong eller vatten
Gott att äta till:
Gröna bönor och kokt potatis.
Dela köttet i 8 lika stora bitar och forma dem till ganska tunna biffar. Lägg ihop biffarna två och två med en skiva ädelost emellan. Tryck ihop kanterna väl. Vänd biffarna i vetemjölet. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
Bryn matfettet i en stekpanna och stek biffarna ca 4 minuter på varje sida tills de fått vacker färg och är genomstekta. Salta och peppra efter stekningen. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma.
Stek löken tills den är mjuk och gyllenbrun. Salta och peppra. Lägg löken vid sidan om biffarna på fatet. Späd i pannan med litet buljong eller vatten och servera skyn till biffarna.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Som en variation på vår vanliga pannbiff kan man fylla biffarna med ädelost. Den "saltstarka" smaken på osten framhäver köttsmaken i biffarna och ger såsen god och litet ovanlig smak.
4 portioner
400 - 500 g nötfärs
75 g ädelost
2 msk vetemjöl
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 1/4 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
ca 2 dl buljong eller vatten
Gott att äta till:
Gröna bönor och kokt potatis.
Dela köttet i 8 lika stora bitar och forma dem till ganska tunna biffar. Lägg ihop biffarna två och två med en skiva ädelost emellan. Tryck ihop kanterna väl. Vänd biffarna i vetemjölet. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
Bryn matfettet i en stekpanna och stek biffarna ca 4 minuter på varje sida tills de fått vacker färg och är genomstekta. Salta och peppra efter stekningen. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma.
Stek löken tills den är mjuk och gyllenbrun. Salta och peppra. Lägg löken vid sidan om biffarna på fatet. Späd i pannan med litet buljong eller vatten och servera skyn till biffarna.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar