tisdag 22 april 2014

Lök- och tomatfylld kyckling

LÖK- OCH TOMATFYLLD KYCKLING

Fylld kyckling smakar härligt och blir mycket drygare. Dessutom behöver man inte så mycket tilltugg - kanske bara grönsallad och litet bröd, t ex sprödvärmt pain riche.

4 portioner

1 färsk eller djupfryst kyckling, ca 1 kg
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk paprikapulver
2 - 3 gula lökar
4 tomater
1½ tsk basilika
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin


Skölj och torka den färska kycklingen. Låt ev djupfryst tina något. Ta ur påsen med inkråm om den finns. Blanda salt, peppar och paprikapulver och gnid in kycklingen med kryddblandningen.

Skala lökarna och skölj tomaterna. Skär allt i tunna klyftor. Blanda lök och tomat och krydda med basilika och salt. Täck botten på en smord, ugnssäker form med tomat- och lökklyftor. Stoppa resten i fågeln och lägg den ovanpå. Klicka över litet matfett.

Stek kycklingen under lock i ugn vid 175° ca 35 minuter. Ta sedan av locket och stek den ytterligare ca 25 minuter. Öka värmen till 200° de sista 15 minuterna. Pröva med en sticka att kycklingen är genomstekt.


Tid för tillagning: Ca 1½ timme, varav ca 1 timme i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar