UNGERSK GULASCH MED GRÄDDFIL
OCH SALTGURKA
4 portioner
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
ca 800 g grytbitar av nöt
2 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk mald kummin
1 tsk torkad mejram
2 tsk paprikapulver
1 liter kalvfond (vatten och fond)
2 röda paprikor
ev ½ msk Maizena majsstärkelse
flingsalt, svartpeppar
1 citron
Till servering:
Potatispuré, gräddfil och saltgurka
Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken.
Bryn köttet i oljan i omgångar. Tillsätt löken med den sista omgången och låt den bryna med tillsammans med tomatpuré. Tillsätt kummin, mejram och paprikapulver. Häll på kalvfond och koka sakta under lock ca 1 timme eller tills köttet är mört.
Dela, kärna ur och skär paprikan i 1 cm tärningar. Tillsätt paprikan efter ungefär halva koktiden. Red ev av grytan med majsstärkelse utblandat med vatten. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Servera gulaschen med potatispuré, gräddfil och saltgurka.
OCH SALTGURKA
4 portioner
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
ca 800 g grytbitar av nöt
2 msk olja
4 msk tomatpuré
1 tsk mald kummin
1 tsk torkad mejram
2 tsk paprikapulver
1 liter kalvfond (vatten och fond)
2 röda paprikor
ev ½ msk Maizena majsstärkelse
flingsalt, svartpeppar
1 citron
Till servering:
Potatispuré, gräddfil och saltgurka
Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken.
Bryn köttet i oljan i omgångar. Tillsätt löken med den sista omgången och låt den bryna med tillsammans med tomatpuré. Tillsätt kummin, mejram och paprikapulver. Häll på kalvfond och koka sakta under lock ca 1 timme eller tills köttet är mört.
Dela, kärna ur och skär paprikan i 1 cm tärningar. Tillsätt paprikan efter ungefär halva koktiden. Red ev av grytan med majsstärkelse utblandat med vatten. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Servera gulaschen med potatispuré, gräddfil och saltgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar