SAVARIN MED RABARBER
12 bitar
2 ägg
2 dl socker
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
500 g rabarber, gärna röda, späda s k glasrabarber
Sockerlag:
2 dl vatten + 3 dl socker
sherry eller portvin till indränkning
4 dl vispgrädde till garnering
Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör och vatten, häll i äggsmeten och vispa den kall. Sikta ned mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform. Grädda kakan i 200 grader ca 30 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna.
Skär rabarbern i bitar, lägg ned dem i sockerlagen och låt sjuda några minuter. De får inte koka sönder. Låt dem kallna i lagen.
Pricka kakan, lägg tillbaka den i formen och dränk in den med det mesta av sockerlagen, gärna spetsad med 2 msk sherry eller portvin.
Lägg upp savarängen på ett stort runt fat, lägg rabarberbitarna med litet lag runtom och fyll hålet i mitten med vispgrädde. Strö ev över några hackade mandlar eller strössel.
12 bitar
2 ägg
2 dl socker
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
500 g rabarber, gärna röda, späda s k glasrabarber
Sockerlag:
2 dl vatten + 3 dl socker
sherry eller portvin till indränkning
4 dl vispgrädde till garnering
Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör och vatten, häll i äggsmeten och vispa den kall. Sikta ned mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform. Grädda kakan i 200 grader ca 30 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna.
Skär rabarbern i bitar, lägg ned dem i sockerlagen och låt sjuda några minuter. De får inte koka sönder. Låt dem kallna i lagen.
Pricka kakan, lägg tillbaka den i formen och dränk in den med det mesta av sockerlagen, gärna spetsad med 2 msk sherry eller portvin.
Lägg upp savarängen på ett stort runt fat, lägg rabarberbitarna med litet lag runtom och fyll hålet i mitten med vispgrädde. Strö ev över några hackade mandlar eller strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar