HÖSTGRYTA MED ÄPPLE OCH CURRY
En mustig gryta med skinka, lök och morötter som får härlig smak av soya, curry och äpple. Servera grytan med kokt potatis.
4 portioner
500 g skinka
2 tsk kinesisk soya
1 hackad gul lök
3 skivade morötter
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
5 dl köttbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 stort tärnat äpple
Skär köttet i smala strimlor och blanda det med soya. Bryn kött, lök och morötter i smör. Salta och peppra och strö över curry. Lägg över allt i en gryta. Skölj ur pannan med litet vatten och häll det över kött och grönsaker. Häll på buljong så att det täcker köttet. Sjud grytan ca 10 minuter under lock.
Blanda mjölet med grädden och rör ned det i grytan. Tillsätt äppeltärningar och sjud ytterligare 5 minuter.
Servera grytan med kokt potatis och broccoli.
En mustig gryta med skinka, lök och morötter som får härlig smak av soya, curry och äpple. Servera grytan med kokt potatis.
4 portioner
500 g skinka
2 tsk kinesisk soya
1 hackad gul lök
3 skivade morötter
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
5 dl köttbuljong
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 stort tärnat äpple
Skär köttet i smala strimlor och blanda det med soya. Bryn kött, lök och morötter i smör. Salta och peppra och strö över curry. Lägg över allt i en gryta. Skölj ur pannan med litet vatten och häll det över kött och grönsaker. Häll på buljong så att det täcker köttet. Sjud grytan ca 10 minuter under lock.
Blanda mjölet med grädden och rör ned det i grytan. Tillsätt äppeltärningar och sjud ytterligare 5 minuter.
Servera grytan med kokt potatis och broccoli.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar