fredag 23 augusti 2019

Kyckling i mustig tomatsås

KYCKLING I MUSTIG TOMATSÅS


2 portioner


300 g kycklinglårfiléer
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 dl finkrossade tomater
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk socker


Till servering:
1 dl ris, okokt mått
2 hjärtsalladshuvuden
½ msk smör




Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten. Lägg allt i en kastrull och häll på tomat, vin och vatten. Koka upp och tillsätt buljongtärning, kryddor och socker. Låt puttra ca 20 minuter under lock.


Koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Skölj salladen och skaka bort vattnet. Skär dem i klyftor och stek till fin färg i smör. Krydda med salt och servera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar