UGNSPANNKAKA MED ROTFRUKTER
2 portioner
½ strimlad purjolök
1 grovriven morot
1 grovriven palsternacka
½ msk matfett
2 ägg
100 g mager kvarg
150 g keso
salt, peppar
100 g tärnad rökt skinka
eller kassler
1 dl frysta gröna ärter
Servering:
1 dl lingon, rörda med 1 msk honung
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs purjo, morot och palsternacka i matfett. Vispa ihop ägg, kvarg, keso, salt och peppar. Bred ut fräset i en ugnssäker form, strö över skinka eller kassler och örter och häll äggsmeten över. Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 minuter.
2 portioner
½ strimlad purjolök
1 grovriven morot
1 grovriven palsternacka
½ msk matfett
2 ägg
100 g mager kvarg
150 g keso
salt, peppar
100 g tärnad rökt skinka
eller kassler
1 dl frysta gröna ärter
Servering:
1 dl lingon, rörda med 1 msk honung
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs purjo, morot och palsternacka i matfett. Vispa ihop ägg, kvarg, keso, salt och peppar. Bred ut fräset i en ugnssäker form, strö över skinka eller kassler och örter och häll äggsmeten över. Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar