NYTTIGA CHOKLADBOLLAR
Nyttigare kokosbollar med kokosmjöl, mandelmjöl och torkade aprikoser.
20 bollar
10 finhackade, torkade aprikoser, 70 g
1½ dl havregryn
1 nypa salt
3 msk rörsocker
3 msk kakao
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
3 msk smör eller margarin
2 msk kokosolja
2 msk starkt, bryggt kaffe
½ dl kokosflingor
Om aprikoserna är hårda kan de blötläggas i hett vatten någon timme innan de hackas. Blanda dem med havregryn, salt, socker, kakao, mandel- och kokosmjöl. Smula ned matfettet med fingertopparna, tillsätt olja och kaffe och blanda väl.
Kläm ihop degen och trilla små bollar som du vänder runt i kokosflingorna. Placera ev i små folieformar och ställ dem svalt.
Nyttigare kokosbollar med kokosmjöl, mandelmjöl och torkade aprikoser.
20 bollar
10 finhackade, torkade aprikoser, 70 g
1½ dl havregryn
1 nypa salt
3 msk rörsocker
3 msk kakao
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
3 msk smör eller margarin
2 msk kokosolja
2 msk starkt, bryggt kaffe
½ dl kokosflingor
Om aprikoserna är hårda kan de blötläggas i hett vatten någon timme innan de hackas. Blanda dem med havregryn, salt, socker, kakao, mandel- och kokosmjöl. Smula ned matfettet med fingertopparna, tillsätt olja och kaffe och blanda väl.
Kläm ihop degen och trilla små bollar som du vänder runt i kokosflingorna. Placera ev i små folieformar och ställ dem svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar