GRAHAMSPLÄTTAR MED MANGO
OCH AVOCADOSALSA
2 portioner
½ dl grahamsmjöl
½ dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 dl mjölk
1 ägg
1 krm salt
1 msk flytande margarin eller olja
+ ½ msk till stekning
Salsa:
100 g fint tärnad mango
½ tärnad avocado
½ msk limejuice
½ urkärnad finstrimlad röd chili
1 msk hackad färsk koriander
salt, peppar
Garnering:
koriander
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till salsan och låt den stå och mogna i rumstemperatur tills resten är klart.
Vispa ut mjölet och bakpulvret i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och 1 msk matfett. Rör ned resten av mjölken i smeten och stek 14 plättar i resten av matfettet. Servera med salsa och grönsallad.
OCH AVOCADOSALSA
2 portioner
½ dl grahamsmjöl
½ dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 dl mjölk
1 ägg
1 krm salt
1 msk flytande margarin eller olja
+ ½ msk till stekning
Salsa:
100 g fint tärnad mango
½ tärnad avocado
½ msk limejuice
½ urkärnad finstrimlad röd chili
1 msk hackad färsk koriander
salt, peppar
Garnering:
koriander
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till salsan och låt den stå och mogna i rumstemperatur tills resten är klart.
Vispa ut mjölet och bakpulvret i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, salt och 1 msk matfett. Rör ned resten av mjölken i smeten och stek 14 plättar i resten av matfettet. Servera med salsa och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar