måndag 19 maj 2014

Makaronigratäng med färs

MAKARONIGRATÄNG MED FÄRS

Alla barns favoritgratäng - makaroner blandat med köttfärs under ett härligt osttäcke. Givetvis faller den även vuxna i smaken!

4 portioner

4 portioner makaroner
vatten, salt
1 gul lök
½ grön paprika
1 msk smör eller margarin
400 g nöt- eller blandfärs
1 dl mild chilisås
3 msk klippt persilja
½ köttbuljongtärning
½ tsk basilika
1/4 - ½ tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl riven ost

Serveringstips:
Strimlad isbergssallad med vinägrett-
dressing eller råkostsallad av riven
morot och rotselleri.


Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka löken. Ansa paprikan och skär den i bitar. Fräs matfettet i en stekpanna och bryn lök och köttfärs tills det fått färg. Blanda ned paprikan och bryn alltsammans ca 5 minuter.

Tillsätt chilisås, persilja och buljongtärning. Krydda med basilika, salt och peppar. Rör ned 2 dl av osten och smaka av. Häll köttfärsröran och makaronerna i en ugnssäker form. Blanda om och strö över resten av osten. Gratinera i 175° 20 - 25 minuter eller tills osten har smält. Servera rätten.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 15 minuter
Tid i ugnen 20 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar