tisdag 13 maj 2014

Kyckling i paprikasås

KYCKLING I PAPRIKASÅS

Det vanliga att servera till kycklinggrytor är kokt ris eller någon form av potatis. Till den här bjuder vi smörade nudlar, d v s bandspaghetti, och en god sallad.

4 portioner

1 djupfryst tinad kyckling
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 msk paprikapulver
salt, peppar
1 röd paprika
2 tomater
(ca 1 dl vatten)
1 rågad msk vetemjöl
2½ dl gräddfil
2 msk kaffegrädde

Gott att äta till:
Kokta och smörvända nudlar
och en grönsallad.


Stycka kycklingen i 8 bitar.

Skala löken, hacka den grovt och fräs den i gyllengult matfett i vid, tjockbottnad kastrull tillsammans med paprikapulvret. Bryn kycklingbitarna i paprikalöken. Vänd dem några gånger så att de blir rödbruna runt om. Krydda med salt och en aning peppar.

Kärna ur, tärna och tillsätt paprikan. Flå tomaterna, dela dem i klyftor och rör ned dem. Täck kastrullen med lock och låt den puttra på svag värme ca 40 minuter. Späd ev med vatten om kycklingen ser torr ut.

Rör ut mjölet i gräddfilen. Ta upp kycklingbitarna och håll dem varma. Häll gräddfilen i kastrullen och låt såsen koka ihop 5 minuter. Rör den jämn med kaffegrädde och smaka av. Lägg tillbaka kycklingen i kastrullen.

Tid för tillagning: Ca 1½ timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar