måndag 19 maj 2014

Hollandaisekyckling

HOLLANDAISEKYCKLING

Servera den läckert solgula hollandaisesåsen till kycklingfiléerna. Det smakar som en dröm och är riktig festmat. Servera den med kokt ris och sparris.

4 portioner

4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ tsk peppar
1 uppvispat ägg
2 - 3 msk smör eller margarin

Hollandaisesås:
225 g smör eller margarin
6 äggulor
1½ msk pressad citronsaft
tabasco
cayennepeppar

Garnering:
citron, persilja

Tips:
Såsen kan hållas varm i vattenbad
men får inte koka.


Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar på ett fat. Vispa upp ägget. Doppa kycklingfiléerna i ägget och sedan i mjölet. Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de fått färg. Sänk värmen och låt dem eftersteka 10 - 12 minuter.

Sås: Smält matfettet i en kastrull och håll det riktigt varmt. Blanda äggulor och citronsaft i en mixer och tillsätt sedan det heta matfettet i en tunn stråle medan mixern är igång, alternativt vispa med en elvisp. Smaka av med tabasco och cayennepeppar.

Lägg upp kycklingen på serveringsfat och garnera med citronskivor och persilja. Servera såsen till.


Tid för tillagning:
Förberedelse 30 minuter
Tid på spisen 15 - 20 minuter


Från Lätt & Läckert






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar