lördag 17 maj 2014

Dansk rosenkålssoppa

DANSK ROSENKÅLSSOPPA

4 personer

200 g magert bogfläsk
1 gul lök
1 msk margarin
1 1/4 l buljong på tärning eller burk
750 g brysselkål
4 flådda tomater
salt, vitpeppar
några msk riven ost
finklippt persilja


Skär fläsket i tärningar och hacka löken. Fräs upp fläsk och lök i margarin och krydda med salt och peppar. Häll på buljongen när allt fått litet färg. Tillsätt den ansade brysselkålen och tomaterna skurna i tärningar. Koka sedan upp soppan ca 10 minuter eller tills brysselkålen är mjuk.

Servera den riktigt heta soppan överströdd med klippt persilja. Den som vill kan också smaksätta soppan med riven ost.

Variationstips:
Raffinerat är att blanda ned några skållade, halverade mandlar i soppan just före serveringen.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar