KYCKLING I TOMAT MED SVAMP
4 personer
2 små kycklingar
2 gula lökar, hackade
1 msk smör eller margarin
1 msk olja
2 - 3 morötter i skivor
200 g bacon i tärningar
1 msk vetemjöl
½ dl tomatpuré
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl buljong
1 - 2 vitlöksklyftor
salt, vitpeppar, paprikapulver,
timjan
250 g champinjoner eller
kantareller, färska eller på burk
1 knippe persilja
Tina kycklingarna om de är frysta. Stycka dem. Fräs lök, morötter och bacon 6 - 8 minuter i smör eller margarin och olja i en stekgryta. Ta upp grönsaker och bacon och bryn kycklingbitarna väl runt om. Strö över mjölet och lägg tillbaka grönsaker och bacon.
Krydda efter smak med salt, peppar, paprika och timjan samt tillsätt tomatpuré, vin och buljong. Koka kycklingen sakta under lock och lägg i svampen de sista 5 minuterna av koktiden. Krydda ev mer och strö klippt persilja över.
Servera kycklingen med nykokt potatis, potatismos eller kokt ris och en sallad.
Tid för tillagning: 15 - 20 minuter
+ 30 - 40 minuters koktid.
4 personer
2 små kycklingar
2 gula lökar, hackade
1 msk smör eller margarin
1 msk olja
2 - 3 morötter i skivor
200 g bacon i tärningar
1 msk vetemjöl
½ dl tomatpuré
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl buljong
1 - 2 vitlöksklyftor
salt, vitpeppar, paprikapulver,
timjan
250 g champinjoner eller
kantareller, färska eller på burk
1 knippe persilja
Tina kycklingarna om de är frysta. Stycka dem. Fräs lök, morötter och bacon 6 - 8 minuter i smör eller margarin och olja i en stekgryta. Ta upp grönsaker och bacon och bryn kycklingbitarna väl runt om. Strö över mjölet och lägg tillbaka grönsaker och bacon.
Krydda efter smak med salt, peppar, paprika och timjan samt tillsätt tomatpuré, vin och buljong. Koka kycklingen sakta under lock och lägg i svampen de sista 5 minuterna av koktiden. Krydda ev mer och strö klippt persilja över.
Servera kycklingen med nykokt potatis, potatismos eller kokt ris och en sallad.
Tid för tillagning: 15 - 20 minuter
+ 30 - 40 minuters koktid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar