lördag 10 augusti 2013

Baconpurjo med potatismos

BACONPURJO MED POTATISMOS

Purjolök och bacon är lätt att förvara hemma. Tillsammans blir de en verkligt god ugnsrätt. Potatismoset som passar till blir extra gott med en svag muskotsmak. Tycker man inte om muskot kan man krydda med kryddsalt, citronpeppar, paprikapulver eller kryddgrönt - eller varför inte äta det goda moset som det är?

4 portioner

750 g purjolök
1 pkt bacon
1 dl riven ost
2 msk ströbröd


Skär purjolöken i långa bitar och skölj den noggrant. Låt den koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten ca 15 minuter. Ta upp löken och låt den rinna av väl. Linda baconskivorna runt purjolökarna och lägg dem tätt i en ugnsfast form. Strö på en blandning av ost och ströbröd och låt stå i 250° 10 - 15 minuter.

Gör under tiden ett gott potatismos som du kryddar efter behag och serverar till purjolådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar