STARK GRYTA MED TABASCO
Tabasco är en mycket stark kryddsås. Den används ofta i exotiska rätter. Men man måste vara noga med att smaka av ordentligt när man använder tabasco - den är så stark att bara en droppe för mycket kan förstöra hela rätten.
4 portioner
300 g benfritt nötkött av
bog eller rygg
150 - 250 g kokt eller stekt hönskött
eller kycklingkött
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
ca 2 dl buljong
1 pkt djupfrysta bönor, ca 300 g
1 burk tomater, ca 400 g
knappt ½ tsk tabasco
1 tsk salt
2 skivor färskt formbröd
Gott att äta till:
Ris eller pasta.
Putsa köttet. Skär det i små tärningar. Skala och hacka löken. Bryn nötkött och lök i litet matfett i en stekgryta. Tillsätt buljong och låt det hela sjuda på svag värme under lock ca 25 minuter. Lägg i hönsköttet och de frysta bönorna. Tillsätt mer vätska om så behövs. Låt grytan sjuda ytterligare ca 15 minuter.
Tillsätt tomaterna med sitt spad. Krydda med tabasco och salt. Smaka av väl och låt det hela bli genomvarmt.
Skär bort kanterna på brödskivorna. Red av rätten genom att smula ned brödet när köttet är mört. Rör om ordentligt.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Tabasco är en mycket stark kryddsås. Den används ofta i exotiska rätter. Men man måste vara noga med att smaka av ordentligt när man använder tabasco - den är så stark att bara en droppe för mycket kan förstöra hela rätten.
4 portioner
300 g benfritt nötkött av
bog eller rygg
150 - 250 g kokt eller stekt hönskött
eller kycklingkött
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
ca 2 dl buljong
1 pkt djupfrysta bönor, ca 300 g
1 burk tomater, ca 400 g
knappt ½ tsk tabasco
1 tsk salt
2 skivor färskt formbröd
Gott att äta till:
Ris eller pasta.
Putsa köttet. Skär det i små tärningar. Skala och hacka löken. Bryn nötkött och lök i litet matfett i en stekgryta. Tillsätt buljong och låt det hela sjuda på svag värme under lock ca 25 minuter. Lägg i hönsköttet och de frysta bönorna. Tillsätt mer vätska om så behövs. Låt grytan sjuda ytterligare ca 15 minuter.
Tillsätt tomaterna med sitt spad. Krydda med tabasco och salt. Smaka av väl och låt det hela bli genomvarmt.
Skär bort kanterna på brödskivorna. Red av rätten genom att smula ned brödet när köttet är mört. Rör om ordentligt.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar