torsdag 1 maj 2014

Paprikabiff

PAPRIKABIFF

Att blanda finhackad paprika i köttfärsen blir både gott och trevligt. Här blandar vi dessutom ned både hackad lök och ättiksgurka.

4 portioner

400 g nötfärs
1 liten gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
matfett till stekning
2 kokta kalla potatisar
2 msk hackad ättiksgurka
1 ägg
1 dl vatten
1 dl grädde
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
några droppar äkta soya

Gott att äta till:
Kokt potatis, potatismos eller kokt ris.
Grönsallad, tomater. Kokta grönsaker
eller en vitkålssallad. Ättiks- eller
syltgurka.


Finhacka löken och paprikan och fräs tärningarna lätt i litet matfett. Mosa potatisen och blanda den med köttet. Rör också ned det avsvalnade grönsaksfräset, gurkan och ägget. Späd färsen med vatten och grädde och krydda den väl.

Forma biffar av färsen och stek dem vackert bruna i medelvarm stekpanna. Vispa ur stekpannan med litet vatten. Tillsätt en aning soya och smaka av skyn. Häll den över biffarna.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar