torsdag 1 maj 2014

Fläskkotlett i paprikasås

FLÄSKKOTLETT I PAPRIKASÅS

Vanligen steker man hela bitar av kotlettraden i ugn, men pröva som omväxling att bräsera dem i en gryta ovanpå spisen. Köttet blir saftigt och mört och tillsammans med vår härliga sås blir det hela till riktig festmat.

4 - 6 portioner

1 kg kotlettrad av gris
smör eller margarin
1 burk tomater, ca 400 g
2 dl buljong eller vatten
2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
250 g champinjoner
1½ msk vetemjöl
2 dl mjölk

Gott att äta till:
Kokt potatis och grönsallad.

Tips:
Man kan göra såsen som ovan och värma
stekrester i den - det blir en "ny" rätt med
fin smak.


Bryn köttet runt om i matfett i en stekgryta. Blanda spadet från tomaterna med buljong eller vatten. Häll det i grytan. Krydda köttet med salt och paprikapulver. Låt köttet eftersteka på svag värme under lock ca 45 minuter. Känn efter att det är mört.

Skölj och ansa champinjonerna. Fräs dem i litet matfett. Ta upp steken och skär den i skivor. Rör ut mjölet i litet mjölk. Red av stekskyn med detta och späd med resten av mjölken. Tillsätt tomater och champinjoner. Låt såsen koka 3 - 5 minuter. Smaksätt med mer salt och paprikapulver om det behövs.

Lägg köttet i en karott. Häll såsen över och servera.

Tid för tillagning: Ca 1½ timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar