tisdag 13 augusti 2024

Grönkålspasta med parmesanost

GRÖNKÅLSPASTA MED PARMESANOST

2 portioner

120 g pasta penne, okokt vikt
75 g grönkål
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk + 1 msk olivolja
1 dl gröna ärter
flingsalt
25 g grovriven parmesanost


Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 

Repa grönkålen från stjälkarna och lägg 1/4 i en bunke. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda grönkålen i bunken med 1 tsk olja och krama runt. Rosta i ugn i 200 grader tills den är krispig, 3 - 5 minuter. Var försiktig så att den inte bränns vid. Salta lätt.

Fräs resterande grönkål, chili och vitlök i 1 msk olja tills allt mjuknat och fått litet färg. Vänd ner gröna ärter och smaka av med flingsalt. Vänd runt med pastan och osten och toppa med grönkålschipsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar