tisdag 13 augusti 2024

Kycklingfilé med sparris och citron

KYCKLINGFILÉ MED SPARRIS OCH CITRON

En riktigt festlig kycklinggryta med sparris och krämig timjandoftande sås med citron. Servera gärna med rädisor och rostad potatis.

4 portioner

4 kycklingbröstfiléer
salt, peppar
2 msk smör
4 schalottenlökar
1½ msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk hackad färsk timjan
250 g grön sparris
saft av ½ citron
2 dl crème fraîche

Servering:
klyftade rädisor
rostad potatis


Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om i hälften av smöret. Ta upp den ur stekpannan. Skala och dela schalottenlökarna i klyftor och fräs i resten av smöret i samma stekpanna. Strö över mjölet, rör om och späd med vatten och kycklingfond. Koka upp under omrörning och lägg i timjan och kyckling. Småkoka under lock 10 minuter.

Bryt av nedersta biten på sparrisen och skär av topparna. Skiva resten av sparrisen och lägg den i grytan. Koka 5 minuter. Rör i citronsaft och crème fraîche och koka upp. Smaka av med salt och peppar och lägg i sparrisen. Koka ett par minuter.

Ta upp kycklingen och skär varje filé i tre skivor. Lägg upp på tallrikar, skeda över sås och lök och toppa med sparris och klyftade rädisor. Servera med rostad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar