KYCKLINGFILÉ MED SPARRIS OCH CITRON
En riktigt festlig kycklinggryta med sparris och krämig timjandoftande sås med citron. Servera gärna med rädisor och rostad potatis.
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
salt, peppar
2 msk smör
4 schalottenlökar
1½ msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk hackad färsk timjan
250 g grön sparris
saft av ½ citron
2 dl crème fraîche
Servering:
klyftade rädisor
rostad potatis
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om i hälften av smöret. Ta upp den ur stekpannan. Skala och dela schalottenlökarna i klyftor och fräs i resten av smöret i samma stekpanna. Strö över mjölet, rör om och späd med vatten och kycklingfond. Koka upp under omrörning och lägg i timjan och kyckling. Småkoka under lock 10 minuter.
Bryt av nedersta biten på sparrisen och skär av topparna. Skiva resten av sparrisen och lägg den i grytan. Koka 5 minuter. Rör i citronsaft och crème fraîche och koka upp. Smaka av med salt och peppar och lägg i sparrisen. Koka ett par minuter.
Ta upp kycklingen och skär varje filé i tre skivor. Lägg upp på tallrikar, skeda över sås och lök och toppa med sparris och klyftade rädisor. Servera med rostad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar