GRÖNKÅLSPASTA MED PARMESANOST
2 portioner
120 g pasta penne, okokt vikt
75 g grönkål
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 tsk + 1 msk olivolja
1 dl gröna ärter
flingsalt
25 g grovriven parmesanost
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Repa grönkålen från stjälkarna och lägg 1/4 i en bunke. Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda grönkålen i bunken med 1 tsk olja och krama runt. Rosta i ugn i 200 grader tills den är krispig, 3 - 5 minuter. Var försiktig så att den inte bränns vid. Salta lätt.
Fräs resterande grönkål, chili och vitlök i 1 msk olja tills allt mjuknat och fått litet färg. Vänd ner gröna ärter och smaka av med flingsalt. Vänd runt med pastan och osten och toppa med grönkålschipsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar