lördag 10 augusti 2024

Gräddig nötfärsgryta

GRÄDDIG NÖTFÄRSGRYTA

2 portioner

225 g nötfärs, 10%
1 msk smör till stekning
½ gul lök
125 g champinjoner
1 morot
1½ dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalv- eller oxfond
½ tsk kinesisk soya
2 msk hackad färsk timjan
eller ca 1 tsk torkad
1 msk röd vinbärsgelé
salt, svartpeppar

Tillbehör:
kokt potatis
haricots verts


Koka potatisen i saltat vatten. Stek färsen brun och smulig i smöret i en gryta. Skala och hacka löken, putsa champinjonerna och skär dem i klyftor. Stek lök och svamp med färsen några minuter. Tillsätt skalad och fint tärnad morot mot slutet.

Häll på vatten, grädde och fond. Tillsätt soya och timjan. Låt puttra 5 - 10 minuter utan lock. Smaka av med gelé, salt och peppar.

Koka haricots verts ca 3 minuter i saltat vatten. Servera grytan med potatis och gröna bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar