ROSTBIFF MED GRÄSLÖKSMAJONNÄS
Enkelt och gott på buffébordet är denna rostbiff som rullas ihop och läggs upp på fat. Toppa med hemgjord majonnäs och picklad rödlök.
20 portioner
1½ kg färdigskivad rostbiff
35 g babyspenat
1 knippe gräslök
Gräslöksmajonnäs:
2 äggulor
1 tsk senap
½ tsk salt
2 krm peppar
1 msk vinäger
4 dl rapsolja
2 dl hackad gräslök
2 pressade vitlöksklyftor
Picklad rödlök:
1½ rödlök
1½ msk ättiksprit 12%
3 msk socker
2 msk vatten
Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten, lägg rödlöken i lagen och låt den ligga minst 30 minuter.
Blanda äggulor, senap, salt, peppar och vinäger i en skål. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle samtidigt som du hela tiden mixar. Lägg i gräslök och vitlök och fortsätt länge att mixa så att såsen blir grön. Smaka av med salt och peppar.
Strö ut spenatblad på tallriken. Rulla ihop rostbiffen och lägg den ovanpå. Klicka ut gräslöksmajonnäsen på köttet. Toppa med picklad rödlök och klipp gräslök över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar