måndag 19 maj 2014

Köttgryta med chilismak

KÖTTGRYTA MED CHILISMAK

Låt denna kryddiga köttgryta bli huvudattraktionen vid en glad grytafton i goda vänners lag. Ett fylligt rödvin passar bra att bjuda på till grytan.

4 portioner

600 g benfritt nötkött av
t ex innanlår eller fransyska
2 msk vetemjöl
1 gul lök
1 röd eller grön paprika
2 msk matolja
2 pressade vitlöksklyftor
3½ dl köttbuljong
1 burk passerade tomater, 400 g
½ tsk salt
½ tsk oregano
2 krm chilipulver
2 krm mald kummin

Tips:
Blanda ned svarta oliver i grytan
mot slutet av koktiden.

Serveringstips:
Ris eller bandspaghetti, grönsallad
med skivade rädisor och gurka samt
pain riche.


Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber och vänd dem i mjölet. Hacka löken och skär paprikan i bitar. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt ev litet mer olja och blanda ned lök, paprika och vitlök. Fräs alltsammans några minuter.

Blanda ned buljong, tomater, salt och kryddor. Koka upp grytan och låt den sedan småkoka under lock ca 1 timme. Smaka av och krydda ev mer. Servera grytan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 1 1/4 timme


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar