måndag 19 maj 2014

Färgglad coleslaw

FÄRGGLAD COLESLAW

Här är en sallad som inte behöver lagas i sista minuten - den vinner tvärtom på att stå till sig litet. Gott till det grillade eller på picknicken.

6 portioner

1/4 vitkålshuvud
1/4 rödkålshuvud
2 morötter
1 rödlök

Dressing:
1 dl lättmajonnäs
3 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk sellerifrö eller -salt
½ tsk rivet citronskal
salt, svartpeppar
persiljekvistar till garnering


Strimla kålen fint och skär den i ca 3 cm långa bitar. Skölj och skala morötterna och riv dem grovt. Skala löken och hacka den fint. Blanda grönsakerna i en skål.

Blanda majonnäs, koncentrerad äppeljuice, vinäger, senap, sellerifrö/salt och citronskal väl i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl tills allt täcks av dressingen. Låt salladen dra ca 10 minuter. Garnera med persiljekvistar.

Kålsalladen kan tillagas dagen före. Smaken blir bara bättre om den får dra i kylskåp. Förbered och täck med plastfolie och låt den stå kallt fram till serveringen.


Tid för tillagning: 30 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar