UGNSBAKAD FALUKORV MED OST OCH BACON
En svensk klassiker, ugnsbakad falukorv. Servera den med tomatröra och t ex potatismos.
4 portioner
1 falukorvsring, ca 700 g
1 gul lök
2 - 3 msk grov senap
150 g lagrad ost
1 pkt bacon
Tomatröra:
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
ca ½ dl olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Snitta falukorven med ca 3 cm mellanrum, men skär inte igenom. Skala och klyfta löken. Stick ner klyftorna i mitten och pensla korven med senap. Lägg skivor av osten ovanpå och linda in korven med baconskivor. Lägg korven i en ugnsform.
Tomatröra:
Skär tomaterna i bitar och lägg i en bunke. Skala och skär löken i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan. Tillsätt lök, vitlök och persilja till tomaterna och blanda om. Salta och peppra och vänd ner oljan.
Häll tomatröran i formen och tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar