tisdag 13 augusti 2024

Ugnsbakad falukorv med ost och bacon

UGNSBAKAD FALUKORV MED OST OCH BACON

En svensk klassiker, ugnsbakad falukorv. Servera den med tomatröra och t ex potatismos.

4 portioner

1 falukorvsring, ca 700 g
1 gul lök
2 - 3 msk grov senap
150 g lagrad ost
1 pkt bacon

Tomatröra:
4 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
ca ½ dl olivolja


Sätt ugnen på 200 grader.

Snitta falukorven med ca 3 cm mellanrum, men skär inte igenom. Skala och klyfta löken. Stick ner klyftorna i mitten och pensla korven med senap. Lägg skivor av osten ovanpå och linda in korven med baconskivor. Lägg korven i en ugnsform.

Tomatröra:
Skär tomaterna i bitar och lägg i en bunke. Skala och skär löken i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan. Tillsätt lök, vitlök och persilja till tomaterna och blanda om. Salta och peppra och vänd ner oljan.

Häll tomatröran i formen och tillaga i ugnen ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar