PROVENCALSK KORV- OCH POTATISGRATÄNG
Lite lyxigare vardagsgratäng med korv och potatis. Krämigheten kommer från färskost och grädde som smaksätts med vitlök och persilja.
4 portioner
600 g kokt potatis
500 g falukorv
smör till formen
200 g naturell färskost, light går bra
2 dl matlagningsgrädde
100 g vällagrad riven ost, t ex Cheddar
eller Västerbotten
2 vitlöksklyftor
20 g persilja
3/4 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
½ dl ströbröd eller panko
Servering:
råkostsallad eller rivna morötter
Skiva kokt potatis och falukorv i ca ½ cm tjocka skivor. Varva potatis och falukorv "halvstående", 3 - 4 skivor i ett sjok av vardera, i en smord form ca 20 x 25 cm i storlek.
Rör ihop färskost, matlagningsgrädde och riven ost. Skala och riv vitlöken och hacka persiljan. Blanda ner det ihop med salt och peppar och klicka över korv och potatis. Strö över ströbröd och tillaga i mitten av ugnen på 200 grader (över/undervärme) 20 - 25 minuter. Det ska bli genomvarmt och bli litet gyllene på toppen.
Servera med råkostsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar