lördag 10 augusti 2024

Dillstuvad falukorv med lök och rotfrukter

DILLSTUVAD FALUKORV MED LÖK OCH ROTFRUKTER

Dill ihop med falukorv är väldigt gott. Servera gärna med rostade rotfrukter. Dijonsenap är gott till.

4 portioner

Dillstuvad falukorv:
2 gula lökar
1 msk olja till stekning
½ tsk socker
500 g falukorv
2 dl lätt crème fraîche
300 g naturell färskost light
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
20 g hackad dill

Rostade rotfrukter:
400 g rotselleri eller palsternacka
200 g rödbetor
400 g morötter
olja
flingsalt
svartpeppar


Börja med rotfrukterna. Skala dem och dela dem på längden i lagom bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla olja över och blanda lätt. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i 225 grader ca 25 - 30 minuter tills de har fått fin färg men har sin spänst kvar. Rör om efter halva tiden.

Falukorv:
Skala, skiva och stek löken riktigt mjuk och lite karamelliserad i en vid kastrull i olja med sockret. Dela eller strimla falukorven i mindre bitar och tillsätt när löken är mjuk. Häll på crème fraîche, färskost och smulad buljongtärning. Låt sjuda på låg värme under omrörning 5 - 7 minuter så allt blir genomvarmt och blandat. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen.

Servera korven med rotfrukterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar