DILLSTUVAD FALUKORV MED LÖK OCH ROTFRUKTER
Dill ihop med falukorv är väldigt gott. Servera gärna med rostade rotfrukter. Dijonsenap är gott till.
4 portioner
Dillstuvad falukorv:
2 gula lökar
1 msk olja till stekning
½ tsk socker
500 g falukorv
2 dl lätt crème fraîche
300 g naturell färskost light
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
20 g hackad dill
Rostade rotfrukter:
400 g rotselleri eller palsternacka
200 g rödbetor
400 g morötter
olja
flingsalt
svartpeppar
Börja med rotfrukterna. Skala dem och dela dem på längden i lagom bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla olja över och blanda lätt. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i 225 grader ca 25 - 30 minuter tills de har fått fin färg men har sin spänst kvar. Rör om efter halva tiden.
Falukorv:
Skala, skiva och stek löken riktigt mjuk och lite karamelliserad i en vid kastrull i olja med sockret. Dela eller strimla falukorven i mindre bitar och tillsätt när löken är mjuk. Häll på crème fraîche, färskost och smulad buljongtärning. Låt sjuda på låg värme under omrörning 5 - 7 minuter så allt blir genomvarmt och blandat. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen.
Servera korven med rotfrukterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar