PASTA MED LÖVBIFF I PEPPARSÅS
Smakrik pepparsås som med fördel serveras med nykokt tagliatelle, stekt lövbiff, stekta champinjoner och en blandad grönsallad.
2 portioner
150 g lövbiff
150 g champinjoner
smör till stekning
salt, peppar
150 g pasta, t ex tagliatelle
hackad persilja
Pepparsås:
1 msk blandad hel peppar, grön-,
rosé- och svartpeppar
1 schalottenlök
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
½ dl vatten
½ msk koncentrerad kalvfond
ev 1 msk konjak
Servering:
stekta champinjoner
blandad sallad
nykokt pasta
Mortla pepparn grovt. Skala och finhacka löken. Fräs peppar och lök i smör tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. Häll på grädde, vatten, fond och ev konjak. Låt koka ihop till god smak.
Strimla biffen, ansa och klyfta champinjonerna. Stek biffen i smör tills den precis är klar, salta och peppra och lägg den i såsen. Stek svampen i smör till fin färg, salta och peppra och lägg även den i såsen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med såsen, toppa med persilja och servera gärna med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar