KYCKLING MED PARMESANSÅS
Ugnsrostad potatis och sås med tryffelolja och parmesan passar utmärkt till saftiga kycklingfiléer kryddade med citron och oregano.
2 portioner
2 tsk pressad citronsaft
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
300 g kycklingfilé
½ msk smör till stekning
1 dl vatten
Sås:
½ dl lätt crème fraîche
½ dl lättmajonnäs
½ dl grovriven parmesanost, ca 25 g
1 krm tryffelolja
Servering:
300 g potatis
½ msk olivolja
150 g broccolibuketter
Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta potatisen. Blanda med olja, salt och peppar på en plåt med bakpapper. Stek i ugn ca 25 minuter.
Sås:
Mixa crème fraîche, majonnäs, parmesan och tryffelolja. Smaka av med salt.
Blanda citronsaft, salt, peppar och oregano och gnid in kycklingen med det. Bryn i smör i stekpanna med lock. Häll sedan på vatten. Låt puttra under lock ca 7 minuter. Servera med lättkokt broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar