onsdag 14 augusti 2024

Kyckling med parmesansås

KYCKLING MED PARMESANSÅS

Ugnsrostad potatis och sås med tryffelolja och parmesan passar utmärkt till saftiga kycklingfiléer kryddade med citron och oregano.

2 portioner

2 tsk pressad citronsaft
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
300 g kycklingfilé
½ msk smör till stekning
1 dl vatten

Sås:
½ dl lätt crème fraîche
½ dl lättmajonnäs
½ dl grovriven parmesanost, ca 25 g
1 krm tryffelolja

Servering:
300 g potatis
½ msk olivolja
150 g broccolibuketter


Sätt ugnen på 225 grader.

Klyfta potatisen. Blanda med olja, salt och peppar på en plåt med bakpapper. Stek i ugn ca 25 minuter.

Sås:
Mixa crème fraîche, majonnäs, parmesan och tryffelolja. Smaka av med salt.

Blanda citronsaft, salt, peppar och oregano och gnid in kycklingen med det. Bryn i smör i stekpanna med lock. Häll sedan på vatten. Låt puttra under lock ca 7 minuter. Servera med lättkokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar