PASTA MED BACON, BROCCOLI OCH PAPRIKA
Bjud på nykokt pasta med knaperstekt bacon, broccoli och paprika i en gräddig sås.
4 portioner
3 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
250 g broccoli
1 röd paprika
olja till stekning
1 tsk flytande honung
salt, peppar
1 dl vatten från pastakoket
1½ dl riven parmesanost
3 dl matlagningsgrädde
2 nävar babyspenat
Tillbehör:
4 portioner pasta
riven parmesanost
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till såsen. Skiva och stek baconet knaprigt i omgångar och låt rinna av på hushållspapper. Spara lite bacon till garnering.
Finhacka vitlök och lök. Dela broccoli och paprika i mindre bitar. Stek all lök mjuk i olja. Tillsätt broccoli och paprika och fräs ett par minuter till. Ringla över honung, salta och peppra.
Tillsätt pastavatten, bacon, parmesan och grädde. Låt koka upp. Vänd ner nykokt pasta och spenat. Toppa med det sparade baconet och mer parmesan. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar