NÖTFÄRSGRYTA MED ROSTADE TOMATER
Värmande gryta där litet hetta från chilin möter söt mango och majs.
4 portioner
200 g kvisttomater
1 gul lök
1 röd chilifrukt
smör till stekning
1 burk krossade tomater à 400 g
400 g kidneybönor
1½ dl majskorn
250 g fryst tärnad mango
1 dl vatten
2 dl crème fraîche paprika & chili
Garnering:
bladpersilja
Till servering:
kokt ris
bröd
Värm ugnen till 225 grader. Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt och rosta dem strax under grillelementet 12 - 15 minuter.
Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili blankt och smidigt utan att det tar färg i en stekpanna med 2 msk smör. Bryn färsen smulig i en gryta med 2 msk smör. Tillsätt lök, chili och krossade tomater och låt koka ca 5 minuter.
Skölj bönorna och låt bönor, majs och tinad mango rinna av och tillsätt det sedan till grytan. Rör ner crème fraîche och vatten och låt koka 2 - 3 minuter. Garnera med rostade kvisttomater och bladpersilja. Servera med kokt ris och/eller bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar