LÖVBIFFSRULADER MED ÄPPELFYLLNING
Rulader med äpple och katrinplommon. En riktig klassiker med gräddsås, lingon och potatis.
4 portioner
4 - 8 lövbiffar, ca 500 g
2 msk smör
salt, peppar
Äppelfyllning:
1 stort äpple
100 g katrinplommon
Gräddsås:
2 msk vetemjöl
3 dl steksky + buljong
1 dl grädde
1 tsk malen ingefära
2 tsk soya
2 krm salt
1 krm peppar
Tillbehör:
kokt potatis
kokta haricots verts
lingonsylt
Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda.
Äppelfyllning:
Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Fördela äppelklyftor och katrinplommon på biffarna.
Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Skölj ur pannan med litet vatten och spara skyn.
Gräddsås:
Vispa ner mjöl, sky, buljong och grädde i en traktörpanna. Koka upp under omrörning. Tillsätt ingefära och soya. Lägg i ruladerna och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera ruladerna med kokt potatis, haricots verts och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar