onsdag 14 augusti 2024

Lövbiffsrulader med äppelfyllning

LÖVBIFFSRULADER MED ÄPPELFYLLNING

Rulader med äpple och katrinplommon. En riktig klassiker med gräddsås, lingon och potatis.

4 portioner

4 - 8 lövbiffar, ca 500 g
2 msk smör
salt, peppar

Äppelfyllning:
1 stort äpple
100 g katrinplommon

Gräddsås:
2 msk vetemjöl
3 dl steksky + buljong
1 dl grädde
1 tsk malen ingefära
2 tsk soya
2 krm salt
1 krm peppar

Tillbehör:
kokt potatis
kokta haricots verts
lingonsylt


Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. 

Äppelfyllning:
Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Fördela äppelklyftor och katrinplommon på biffarna. 

Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Skölj ur pannan med litet vatten och spara skyn.

Gräddsås:
Vispa ner mjöl, sky, buljong och grädde i en traktörpanna. Koka upp under omrörning. Tillsätt ingefära och soya. Lägg i ruladerna och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Servera ruladerna med kokt potatis, haricots verts och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar