LAX MED CITRUS
Lax med fräsch smak av citrusfrukter och timjan.
6 bufféportioner
600 g skinn- och benfri lax
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 citron
1 blodgrape
1 lime
1 hel vitlök
½ kruka färsk timjan
3 - 4 dl olivolja
Torka av laxen och putsa bort ev ben som sitter kvar. Klappa in salt och peppar i laxköttet och låt ligga 30 minuter.
Skiva all citrusfrukt. Ändbitarna sparas och saften pressas ur i en skål. Skala vitlöken och krossa klyftorna grovt. Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form med hög kant. Lägg på citrusskivorna, strö över timjan och lök. Rör ihop citrussaften med oljan och häll över laxen så att det täcker. Tillaga i mitten av ugnen 10 minuter. Stäng av värmen, öppna ugnsluckan och låt laxen stå kvar med öppen ugnslucka ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar