lördag 10 augusti 2024

Lax under ost- och dilltäcke

LAX UNDER OST- OCH DILLTÄCKE

Laxen är delad i tunna skivor som lindas in i en baconskiva som ger hela gratängen mycket smak tillsammans med Västerbottenost.

4 portioner

600 g laxfilé
8 skivor bacon
2 dl crème fraîche
1½ dl vispgrädde
2 msk grönsaksfond
saft av ½ citron
2½ dl riven Västerbottenost
salt, peppar
½ dl dill

Servering:
grön sparris
pressad potatis 
1 citron


Sätt ugnen på 200 grader.

Skär laxen i 6 - 8 bitar och linda en baconskiva runt varje. Lägg dem i en form. 

Blanda crème fraîche, grädde, fond, citronsaft och ost och krydda med salt och peppar. Hacka dillen och rör i men spara litet till garnering.

Häll såsen över fisken och baka i ugnen 25 minuter tills laxen är klar och såsen fått fin färg. Strö över dill och servera med sparris, citronklyftor och pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar