GORGONZOLABIFF MED RÖDVINSSÅS
Gör en lättfixad rödvinssås till gorgonzolabiffarna med ugnsstekt potatis.
4 portioner
500 g nötfärs
2 äggulor
½ dl vispgrädde
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
150 g gorgonzolaost eller annan ädelost
2 msk smör
Rödvinssås:
2 dl grädde
1 dl vatten
1 dl rött vin
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soya
½ tsk salt
2 krm peppar
Tillbehör:
ugnsstekta potatisklyftor
sallad med tomat, gurka och rödlök
Blanda färs med äggulor, grädde, vitlök, peppar och salt. Forma biffar. Skär osten i bitar, lägg en bit ost i varje biff och förslut. Stek biffarna i smör till fin färg, ca 8 minuter.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll gärna såsen i stekpannan vid biffarna eller servera den separat till. Bjud biffarna med ugnsstekt potatis och sallad med tomat, gurka och rödlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar