KYCKLINGGRYTA MED BACON OCH OST
Bjud på kycklinggryta med bacon. Servera med riven parmesanost.
4 portioner
700 g kycklinglårfiléer
1 msk kinesisk soya
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
125 g bacon
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 färsk röd chilifrukt
2 dl vatten
3 msk kalvfond
2 dl crème fraîche
65 g babyspenat
Tillbehör:
1 dl riven parmesanost
ev kokta linser
Blanda kycklingen med soya och bryn i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Strimla baconet. Hacka lök och vitlök. Finstrimla chilin. Stek det i stekpannan och lägg sedan över i grytan med den frästa kycklingen. Häll över vatten, kalvfond och crème fraîche. Sjud grytan ca 20 minuter tills kycklingen är helt färdig.
Blanda ner spenaten så den slaknar. Servera med riven parmesan och ev kokta linser eller annat tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar