KÅLSOPPA MED KNAPRIGT BACON OCH PARMESAN
4 portioner
300 g savoykål
300 g grönkål eller svartkål
200 g blomkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
2 krm chiliflakes
salt, peppar
8 dl vatten
2 msk koncentrerad grönsaksfond
Topping:
1 pkt bacon
50 g parmesanost
Strimla savoykål, grönkål, blomkål, gul lök och vitlök fint. Fräs i rapsolja tills det mjuknat. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar och fräs ett par minuter till. Tillsätt vatten och fond. Låt soppan koka ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Garnera soppan med knaprigt bacon och grovriven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar