KANTARELLGÖMMA MED BACON
Bacon sätter extra härlig smak och passar suveränt med kantarellosten.
4 portioner
500 g blandfärs eller nötfärs
½ dl havregryn
1 msk potatismjöl
3/4 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk torkad timjan
100 g färskost kantarell
1 pkt bacon, 140 g
2 msk smör
Sås:
2 dl crème fraîche
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
½ msk dijonsenap
½ msk kinesisk soya
Garnering:
färsk timjan
ev stekt svamp
Tillbehör:
kokt potatis eller potatismos
kokta haricots verts
Blanda havregryn, potatismjöl och vatten och låt svälla ca 10 minuter. Blanda med färs, ägg, salt, peppar och timjan. Forma 8 biffar. Gör en fördjupning och lägg i ost. Förslut och rulla in biffarna i bacon. Bryn dem i smör till fin färg.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud 5 minuter. Salta och peppra. Häll såsen runt biffarna i stekpannan och sjud ca 5 minuter eller tills biffarna blir genomstekta.
Toppa biffarna med färk timjan och gärna stekt svamp. Servera med potatismos eller kokt potatis och gröna bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar